Hertigembos Ternat verder uitgebreid

Daar zat ik dan, aan tafel met een echte houtvester, het moet begin jaren 2000 zijn geweest. Een houtvester, geef toe, alleen de titel maakt al indruk. Hij was getooid met pluimen op zijn hoed, deel van zijn mooi groen houtvesterpak. Ik kon er mijn ogen niet afhouden, van de pluimen welteverstaan. Zouden het pluimen zijn van een gaai? Denk het, er zit een blauwe glans in. Zou hij die geschoten hebben? Neen, kan niet, het is een houtvester, geen jager en jagers schieten geen gaaien. Oeps, even niet bij de les.

“Wil de gemeente meewerken aan de opmaak van een beheerplan voor Hertigembos Ternat   en Liedekerkebos? Met de bedoeling om het bosbestand stevig uit te breiden en van het gebied een domeinbos te maken”. De vraag kwam van Aminal, een agentschap van de Vlaamse gemeenschap, intussen omgevormd tot ANB.

“Heu? Wat een vraag! Natuurlijk!”. We zaten daar met verschillende Ternatse vertegenwoordigers, stakeholders zoals dat nu heet. Na verschillende vergaderingen mondde dit uit in een beheerplan, met een visiegebied van 400 hectare, best indrukwekkend.

Hier staan we, zoveel jaar later en vele hectare bos rijker. En vandaag gaan we er nog wat bos aan toe voegen. 2.000 bomen! Niet mis. En hier zal het niet bij stoppen.

Een tip: kom genieten van ons Hertigembos Ternat en laat u verrassen door deze mooie hoek van Ternat.

Afspraak aan de grote eik?

You may also like...