Nieuwe voetweg aanleggen: Kouterweg doortrekken als voetweg om gevaarlijk kruispunt te vermijden

Het gemeentebestuur van Ternat onderzoekt of het een perceel bouwgrond kan aankopen in de August De Feyterstraat, tegenover de Kouterweg.

Volgens oppositieraadslid Geert De Feyter (CD&V) gaat het om een buitenkans. “De hoek van de De Feyterstraat en de Keizerstraat is zeer gevaarlijk voor fietsers en voetgangers”, vertelt hij. “Door de grond tegenover de Kouterweg aan te kopen, kunnen we de veilige Kouterweg doortrekken en de bestaande voetweg laten uitkomen op de Keizerstraat. In dat geval hebben de mensen een alternatief voor het gevaarlijke kruispunt.” De bestuursmeerderheid is het idee wel genegen. Als de grond wordt aangekocht, kan een perceel van drie meter worden afgesneden om de verlenging van de voetweg te realiseren. De rest van de grond kan nadien opnieuw worden verkocht. (HLN-WDS)

You may also like...