Fietspad Bodegemstraat

Gemeenteraad september 2016: met enkele collega’s bleven wij de aandacht vragen voor de zwakke weggebruiker. Met de start van het nieuwe schooljaar wilden wij de levensgevaarlijke situatie aan de Bodemstraat voor de zwakke weggebruikers aankaarten. De bermen zijn niet verzorgd zodat de zwakke weggebruiker het voetpad niet kan gebruiken. Dit op een straat waar tot 70km/h mag gereden worden (en veel harder gereden wordt).

1) Wij vroegen op korte termijn oplossingen voor deze situatie. Wij vroegen om het bestaande voetpad ( richting Dilbeek-Ternat) een gemengd karakter te geven (fiets+voetganger) zodat beide kunnen gebruik maken van deze iets veiligere plek op de weg. Conflictsituaties tussen voetgangers en fietsers zullen zelden voorkomen. (uit bevraging blijkt een gemengd karakter perfect te kunnen)

2) Wij vroegen tevens akkoord te gaan om het subsidiedossier bij hoogdringend op te starten om langs beide kanten het fietspad aan te leggen langsheen de Bodegemstraat. Deze kadert in het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk en is tot 80% subsidieerbaar en zou aansluiten op het nieuwe fietspad dat Dilbeek zal aanleggen.

You may also like...