Slordige en gevaarlijke sportsite door renovatiewerken

Gemeenteraadslid Geert De Feyter (CD&V) vraagt het gemeentebestuur om de sportsite op te ruimen. Die ligt er slordig bij door de renovatiewerken.

De aannemer is druk in de weer met de renovatie van de sportsite in Ternat, die volgend jaar in april af moet zijn. Momenteel wordt de oude sporthal afgebroken. Maar door de werken ligt de site er niet al te proper bij.

Gemeenteraadslid Geert De Feyter (CD&V) spoort daarom ook het gemeentebestuur aan om hier werk van te maken. “Ik begrijp dat een site waarop bouwwerken gaande zijn, er niet honderd procent netjes bij kan liggen”, zegt De Feyter. “Maar volgens mij zijn er toch enkele veiligheidsmaatregelen die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.”

Zo wijst De Feyter naar de verlichting op de Kouterweg tussen de Van Cauwelaertstraat en de T’ Serclaesstraat. “Die is stuk, terwijl er dagelijks wel veel voetgangers voorbijkomen. Het wegje ligt er oneffen bij en door het gebrek aan lichten vergroot de kans dat mensen struikelen. Bovendien verdwijnt ’s avonds het veiligheidsgevoel.”

Volgens De Feyter moeten ook de lichten aan het skatepark opgelapt worden. “Bij regenweer is de bereikbaarheid vanaf de parking naar jeugdcentrum Puls dramatisch, door de vele plassen”, zegt het gemeenteraadslid. “Bovendien moeten de trappen van de Kouterweg naar de Puls beter aangelegd worden.”

“Ik vind dat de gemeente de reinigingsdienst er wat vaker op uit mag sturen om de boel op te kuisen”, zegt De Feyter nog. “Nu moeten de mensen door de modder om JC Puls te bereiken. Bovendien ontbreekt op de hoek vak de Statiestraat en de T’ Serclaesstraat een voetpad. Misschien kan het gemeentebestuur van de werken gebruikmaken om ook die hoek op te lappen.”

Schepen van Openbare Werken Jozef Borremans (LVB) belooft beterschap. “Onze diensten maken er werk van om alle slordigheden weg te werken. Zo is al zeventig tot tachtig procent van de problematiek aangepakt. Wat betreft de verlichting, kan ik nog niet veel zeggen. Enkel dat we Eandis hebben ingeschakeld die dit normaal gezien binnen de 48 uur moet oplossen.”

You may also like...