Gratis wifi

Door het afschaffen van de roamingkosten kan elke Europeaan binnen de EU surfen, muziek streamen, skypen of whatsappen zonder zich blauw te betalen. Volledig grenzeloos is het niet, tenzij men eindeloos veel data heeft. Daarom lanceert de Europese Commissie Wifi4EU: gratis en veilige wifi op openbare plaatsen voor alle Europeanen en toeristen. Om dit te realiseren voorziet de Europese Commissie maar liefst 120 miljoen euro aan subsidies voor gemeenten en steden.

Vanaf 2020 zouden publieke plaatsen zoals parken, musea en bibliotheken in meer dan 6000 gemeenten en steden binnen de Europese Unie uitgerust moeten zijn met Wifi-hotspots. Om dit te realiseren moeten alle krachten gebundeld worden: lokale overheden dienen zich aan te melden en wireless network experten zorgen voor de correcte implementatie. Zo kan straks iedereen gratis én veilig surfen.

Ik stelde op de gemeenteraad voor om deze Europese subsidies (15.000 euro) aan te vragen en dergelijke hotspot te voorzien op gemeentelijke openbare plekken, te starten met het station van Ternat.

You may also like...